Василь Вірастюк не депутат!

Василь Вірастюк не депутат!
379569 ПЕРЕГЛЯДІВ

За позовом Олександра Шевченка Верховний суд переглянув рішення ЦВК про визнання кандидата від партії “Слуга народу” як депутата Івано-Франківської області і скасував протокол .
Від 19 травня були встановлені результати проміжних виборів до Верховної ради у 87-му окрузі Івано-Франківської області, за якими Василя Вірастюка оголосили обраним депутатом . Та 24 травня Верховний суд України повідомив у прес-службі про скасування протоколу через позов Шевченка, і визнали результати на шести виборчих дільницях не дійсними через неврахування голосів усіх виборців .
Нагадаємо,4 квітня ЦВК оприлюднило результати виборів за якими переможцем став Василь Вірастюк . Того ж дня у мережі “Опора” повідомили ,що з 20-ти дільниць на шести з них виявлено розбіжність у підсумках голосів відданих за Олександра Шевченка. Центральна виборча комісія 5 квітня визнала перемогу Василя Вірастюка ,але супротивник відразу сказав , що не погоджується з його перемогою та подав до суду .
Позов кандидата Олександра Шевченка від партії “За майбутнє” був частково задовільнений, однак прохання зобов’язати ЦВК продовжити встановлення результатів виборів ,та внести зміни до підсумкового протоколу з урахуванням даних з шести дільниць, де лідером став Шевченко, Верховний суд відхилив . Але за новими даними відомо, що ЦВК зобов’язали все ж встановити результати виборів в одномандатному 87-му виборчому окрузі.
Також зазначається , кандидат Вірастюк або ЦВК мають право на апеляцію, та можуть оскаржити рішення до Великої Палати Верховного Суду, висновок якої буде остаточним .

© 2020 monitoring-press

Мої відео