В Маріуполі поліцейські припинили злочинну діяльність групи наркозбувачів

38150 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько двох місяців тривала масштабна спецоперація по документуванню та викриттю групи осіб, причетних до розповсюдження метадону та канабісу. Оборудок ділків за цей час сягав понад 300 000 гривень. Ліквідували незаконний «бізнес» працівники управління карного розшуку, слідчого управління (детективи) ГУНП в Донецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури. Спецзаходи проводилися за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.
До поліції надійшла оперативна інформація про налагоджену схему збуту наркотиків на території Лівобережного району Маріуполя. В результаті проведення комплексу заходів поліцейські підтвердили та задокументували факти розповсюдження наркотичних та психотропних речовин, до яких причетна група осіб на чолі з двома організаторами незаконної діяльності 34 та 32 років.
В ході досудового розслідування встановлено, що ініціатори «бізнесу» залучили до розповсюдження наркотиків подружню пару збувачів. Зловмисники реалізували заборонені речовини виключно із рук у руки вже перевіреним клієнтам.
Організатори замовляли та фасували метадон, після чого передавали спільникам для подальшого збуту. Відомо, що одна людина за добу розповсюджувала від 10 «чеків», після чого гроші привозила власникам «бізнесу».
Поліцейські провели близько десяти оперативних закупівель. Зібравши необхідну доказову базу та встановивши всіх членів групи, поліцейські провели спецоперацію по їх затриманню. Під час обшуків за місцем мешкання та у транспортних засобах фігурантів правоохоронці вилучили метадон, канабіс, 12 500 гривень, отримані незаконним шляхом, мобільні телефони.
Організаторам та двом членам групи слідчі вже повідомили про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
За такий бізнес зловмисникам загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Наразі чотирьох фігурантів справи затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.
Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також повідомлення про підозру ще одному чоловіку, який причетний до злочину.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2020 monitoring-press

Мої відео