Майже 67 тисяч громадян за роки незалежності змінили ім'я у Львівській, Рівненській та Волинській областях

Майже 67 тисяч громадян за роки незалежності змінили ім'я у Львівській, Рівненській та Волинській областях
11844 ПЕРЕГЛЯДІВ

За 30 років незалежності України 66876 громадян Львівської, Волинської та Рівненської областей змінили своє ім’я, прізвище чи по батькові.
Відповідно до законодавчих змін, що набули чинності з 1 січня 2021 року, українцям дозволили змінювати не лише своє прізвище та (або) ім’я (що вже передбачено чинним законодавством), а й по батькові. Відтак з 14 років можна змінити ім’я чи прізвище в разі згоди батьків, а з 16 - без згоди батьків. До цього зміни можна було внести у випадку, якщо батько змінив ім'я або якщо відомості про нього як про батька дитини виключили з актового запису про народження.
За інформацією відділів ДРАЦС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) за роки незалежності до територіальних відділів державної реєстрації актів цивільного стану із відповідною заявою про зміну імені звернулося:
у Львівській області -43 943 громадян
Рівненській області - 9 943 громадян
Волинській області -12 990 громадян
Під час реєстрації зміни імені відділ реєстрації актів цивільного стану, дипломатичне представництво або консульська установа України видає заявникові відповідне свідоцтво про зміну імені

© 2020 monitoring-press

Мої відео