За принципової позиції прокуратури захищено право власності Обухівської міської об’єднаної територіальної громади

За принципової позиції прокуратури захищено право власності Обухівської міської об’єднаної територіальної громади
11272 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київська обласна прокуратура, за результатами моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень, з метою захисту державних інтересів, здійснила вступ у справу за позовом юридичної особи до виконавчого комітету Обухівської міської ради.

Прокуратурою встановлено, що суб’єкт господарювання, надаючи до суду недостовірні відомості та документи щодо придбання у територіальної громади об’єкта незавершеного будівництва, шляхом звернення до господарського суду Київської області визнав за собою право власності на вказаний нерухомий об’єкт площею майже 950 кв.м у місті Обухів.

Підставою вступу у дану справу, шляхом звернення до суду з апеляційною скаргою, стала необхідність захисту майнових інтересів держави, оскільки вказане майно належить до комунальної власності Обухівської територіальної громади.

Північний апеляційний господарський суд, враховуючи доводи прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове, яким у задоволенні позову юридичної особи про визнання права власності відмовлено.

© 2020 monitoring-press

Мої відео