Чи потрібна зелена карта біженцям?

Чи потрібна зелена карта біженцям?
13838 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час війни та зростання кількості людей, які вимушені залишати Україну, все більше громадян виїжджають за кордон на власних автомобілях. Одним із необхідних аспектів таких подорожей є страхування відповідальності власників транспортних засобів. 

Важливо знати громадянам України, які виїжджають за кордон, що одним з основних страхових полісів для водіїв є "Зелена карта". Та чи потрібна вона біженцям?

Що таке зелена карта?

Зелена карта — це міжнародний страховий поліс, який покриває відповідальність водія за кордоном. Вона діє у країнах, що входять до системи "Зелена карта", серед яких більшість європейських держав, таких як Польща, Німеччина, Франція та інші. Зелена карта забезпечує фінансовий захист у разі аварії на території іншої країни, і дозволяє компенсувати збитки третім особам.

Чи є обов'язковою зелена карта для біженців?

Відповідно до ЗАКОНУ УКРАЇНИ "Про обов'язкове страхування цивільноправової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (стаття 1961-15), кожен власник автомобіля зобов’язаний мати страховий поліс, якщо планує виїзд за межі України на своєму авто. Це також стосується біженців, які перетинають кордон на власному транспорті. Без цього полісу в’їзд до країн ЄС неможливий. Зокрема, Польща як одна з найпопулярніших країн для українських біженців чітко регламентує необхідність зеленої карти для іноземних водіїв.

Як отримати зелену карту онлайн?

Зелена карта для біженців не відрізняється від стандартної зеленої карти, яку оформлюють інші водії. Оформити поліс можна як у фізичному офісі страхової компанії, так і онлайн. Наприклад, на платформі Finance.ua є можливість придбати зелену карту онлайн, що робить процес швидким та зручним. Це особливо важливо для біженців, які часто не мають часу на довгі процедури оформлення через непросту ситуацію.

Які переваги дає зелена карта біженцям?

Незалежно від того, чи то зелена картка в Польщу, чи то в Німеччину, документ є незамінним у подорожі автівкою, адже:

  1. Юридична безпека. Наявність зеленої карти гарантує, що у разі дорожньо-транспортної пригоди водій не понесе додаткових фінансових витрат на покриття збитків третім особам.
  2. Міжнародне визнання. Поліс діє у більшості європейських країн, що забезпечує універсальність та спрощує поїздки для тих, хто змушений змінювати країни через обставини.
  3. Швидкість оформлення. Завдяки онлайн сервісам можна оформити зелену картку онлайн за кілька хвилин, не виходячи з дому або навіть у дорозі.

Пам’ятайте, наявність поліса — це гарантія безпеки та захисту від додаткових фінансових втрат у випадку аварії.

 

© 2020 monitoring-press

Мої відео