Прокуратура вимагає визнати недійсним договір на ремонт дороги, яка проходить по окупованій території Донеччини

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір на ремонт дороги, яка проходить по окупованій території Донеччини
299099 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарським судом Донецької області відкрито провадження за позовом Волноваської окружної прокуратури про визнання недійсним рішення тендерного комітету та договору на виконання ремонту дороги вартістю 390 млн грн.

Установлено, що в грудні 2021 року Службою автомобільних доріг (нині - Службою відновлення та розвитку інфраструктури) у Донецькій області та товариством з обмеженою відповідальністю, зареєстрованим у м. Львові, укладено договір підряду. Йшлося про капітальний ремонт автошляху державного значення «Велика Новосілка – Амвросіївка».
 
Однак прокуратурою встановлено, що підприємство-переможець не надало усіх документів на підтвердження наявності матеріально-технічної бази для виконання договору. Крім того, джерелом фінансування у договорі зазначено Державний бюджет України, при цьому коштів на оплату вказаних робіт у ньому не передбачено.
 
Незважаючи на це, упродовж 2022-2024 років сторони неодноразово продовжували строк дії договору. До того ж усвідомлюючи, що ремонтні роботи мали виконуватись у населених пунктах Ольгинка, Благодатне й Новотроїцьке, які з березня 2022 року перебувають під контролем окупантів.
 
З огляду на безпідставність взяття бюджетних зобов’язань та виявлені суттєві порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» і Бюджетного кодексу України, прокуратура звернулась до суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео